Ruta Mir Manent: Un Passeig Amb Els Sentits De La Natura A L'art

Compra entradas Ruta Mir Manent: Un Passeig Amb Els Sentits De La Natura A L'art y disfruta de Otros cursos en L'aleixar.

Comprar entradas

  • 27 Apr 2019 08:00h.
  • Desde 10€
  • Ruta Per L'aleixar I Maspujols, L'aleixar, España

Entrades RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR MANENT: UN PASSEIG AMB ELS SENTITS DE LA NATURA A L’ART Hora: 10:00 h - 14:00 h (versió completa, ‘la clàssica’, de 4h aprox). Lloc: L'Aleixar i Maspujols (Variant de Reus T-11 direcció Falset, sortida 1 i a continuació per la T-704 s'accedeix als municipis de Maspujols i l'Aleixar).  Punt de trobada: mirador-aparcament entre Maspujols i  l'Aleixar, consulteu mapa aquí. Preu: 10€ més despeses de gestió. De 0 a 12 anys gratuït. Recomanat per majors de 13 anys + info: 977 327 362 / codol.educacio@tinet.cat / www.codoleducacio.com   Els paisatges de l’Aleixar i Maspujols són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor Joaquim Mir (1873-1940) i l’escriptor Marià Manent (1898-1988). Tot passejant coneixerem els indrets que van motivar les pintures de Mir i, al mateix temps, el paisatge que Marià Manent glossa en els seus dietaris. Joaquim Mir hi va viure a començament del segle XX (1906-1914) en el període més llarg de producció continuada des d’un mateix paisatge, durant el qual, escriu Francesc Miralles, “la seva pintura assoleix les fites més personals i revolucionàries i s’avança a les teories dels primers avantguardistes europeus”. Marià Manent, des del mas de Segimon a l’Aleixar, va cantar aquestes terres del Camp de Tarragona en els seus dietaris, que abracen des de la immediata postguerra fins a finals dels quaranta i, sobretot i de manera continuada, des de 1960 fins a 1986. Sam Abrams els considera “una de les grans creacions en prosa de la literatura catalana contemporània” i “un espai de bellesa, saviesa i humanitat”. ESPAIS: L’Aleixar: vila i ermita de Sant Blai, Maspujols: poble. MITJANS: A peu pels pobles, l'ermita i els camins, i en cotxe (2 km) per anar d’un municipi a l’altre.   PODEU CONSULTAR la publicació Un passeig amb els sentits, de la natura a l’art. Itinerari a l’Aleixar i Maspujols amb l’obra de Joaquim Mir i Marià Manent de Fina Anglès i Soronellas que inclou un DVD. Diputació de Tarragona. Col·lecció Guies Temàtiques de la Medusa/Art (2006), 2a edició (2008). La ruta Mir Manent forma part del projecte ESPAIS ESCRITS, xarxa del patrimoni literari català. 


Deplayaenplaya.com funciona con con tecnología Google Maps y datos facilitados por el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente